Summer, Summer Flat Lay, Flat Lay, Flatlay, Hat

Wat is UV?

UV is de afkorting van ultraviolet. In lekentaal: UV-licht is sterker dan UVB-licht.

Wanneer de zonnestralen uw huid raken, merkt uw lichaam dit op en reageert door melanine aan te maken, een stof die de schadelijke stralen absorbeert en uw huid ertegen beschermt.

De botten van uw huidcellen bevatten het pigment melanine. Wanneer de zon het donkere pigment melanine in je huidcellen verliest, gaan ze meer UVB-stralen produceren. De zon verliest haar meeste kracht wanneer het niveau van UVB lager is.

Langdurige blootstelling aan de zon kan uw risico op huidkanker verhogen. De meeste mensen denken dat de zonnebanken in zonnestudio's alleen een risico op kanker vormen, maar dezelfde stralen die uw huid bruinen, kunnen kanker in uw cellen veroorzaken. Met het potentiële gevaar in gedachten, pak altijd een zonnebrandcrème bij uw zonnebank sessies.

Zonnebanken worden gebruikt in centra voor bruiningsprofessionals om een schema op te stellen waardoor uw huid bruin wordt en u sneller bruin wordt. Deze zonnebanken zijn zo ingesteld dat ze UVA-licht kunnen gebruiken om uw huid te bruinen en UVB om uw huid te verbranden. Afhankelijk van de instellingen die je kiest en de hoeveelheid bruiningsgel, lotions, of andere ingrediënten die je gebruikt, kun je uren in een zonnebank liggen voordat je verbrandt. In zonnebanken hoeft u zich geen zorgen te maken over koelsystemen of het zoeken naar dekking om te voorkomen dat u zich verbrandt.

Vanwege het potentieel ernstige gevaar dat zonnebanken met zich mee kunnen brengen, hebben gezondheidsinstanties over de hele wereld voorschriften ingevoerd die zonnebanken verplichten bewijs van adequate bescherming voor gebruikers te leveren. Sommige zonnestudio's hebben ervoor gekozen de regelgeving aan de staten over te laten, zodat zij zelf kunnen bepalen hoe lang zonnende mensen in de zonnebank moeten zijn voordat zij een vergunning kunnen krijgen om de apparatuur te gebruiken.

bevolkingsgroepen die bijzonder gevoelig zijn voor de schadelijke effecten van ultraviolette stralen zijn ouderen en zwangeren. Patiënten met een donkere huidskleur zijn ook gevoeliger voor de gevaren van huidkanker als gevolg van zonnebankgebruik. Patiënten moeten ook vermijden om buiten te bruinen, zelfs in gebieden die dicht bebost zijn of omgeven zijn door de zon.

Wat moet ik doen voordat ik ga bruinen?

Voordat u begint met zonnebaden, moet u een douche nemen en uw huid scrubben met een zachte borstel. Zo voorkomt u dat uw huid te veel van de bruiningsoplossing absorbeert en donker wordt. Dep uw huid droog en breng indien nodig een vochtinbrengende crème aan.

Wat doe ik na het bruinen?

Zodra u klaar bent met de aanbevolen bruiningssessie, moet u het dragen van strakke kleding vermijden om te voorkomen dat de kleur aan strakke kleding blijft kleven. U moet vermijden om 2 tot 3 uur in de zon te zitten. Als u toch in de zon moet blijven, moet u ervoor zorgen dat u de tijd beperkt tot 1-2 uur of minder.

Veel salons verkopen bruiningslotions die het verdonkeringseffect van de zonnebank tegengaan en verminderen. Als u ervoor kiest om dit soort lotion te gebruiken, is het belangrijk om de aanwijzingen te lezen en ze goed te volgen. U moet zich ook bewust zijn van de verschillende stadia van het bruinen om overmatige blootstelling te helpen voorkomen en u er gezond en mooi uit te laten zien!